Der findes op mod 100 forskellige vorte vira. Du bliver ikke resistent overfor vorter generelt, men muligvis overfor et enkelt virus, hvis du tidligere har været smittet med det specifikke virus og har dannet antistoffer.

Behandling

Beskære vorterne/fjerne dødt, overflødigt væv. Beskær kun til niveau med huden. “Grav ikke huller”. Dette gøres ca. 2 x ugl. Obs på de afskårne hudskæl. DE SMITTER. Smid dem ud!

  1. Påsmøring af et ætsende præparat (Vortex, Verucid el andre) dagligt.
  2. Forsvinder vorterne ikke i løbet af få måneder, bør man opsøge læge og professionel behandling.

Forebyggelse

Da fodvorter spreder sig ved at gå med bare fødder på våde overflader, kan de forebygges effektivt ved at følge følgende forholdsregler:

  • Undgå at dele sko og sokker med andre
  • Undgå direkte kontakt med vorter på dine andre kropsdele
  • Undgå direkte kontakt med vorter på andre mennesker
  • Undgå at gå barfodet i offentlige brusebade og omklædningsrum i svømmehaller, motionscentre og sportsklubber

Det er ikke bevist, at nogen som helst behandling reducerer eller eliminerer HPV-infektion.

Fodvorter kan komme igen efter behandling, da latent virus i sund hud i nærheden af læsionen kan aktiveres. Der findes endnu ingen vaccine mod denne virus. Dog kan behandlinger af fodvorter være effektive med henblik på at diagnosticere symptomer og holde virussen i bero. Det er normalt praktiserende læger, der behandler fodvorter. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at henvise til hudlæge for behandling.

Fodvorter og Riberhus Privatskole

Elever, som er i behandling for fodvorter, deltager i gymnastik/svømmeundervisningen på lige fod med de andre elever.

Ifølge reglerne for svømmehaller i Esbjerg Kommune – er det kun elever med fodvoter i  behandling, som må benytte svømmehallen.

Vi beder alle forældre om at tjekke jævnligt for fodvorter samt skrive i kontaktbogen, at behandlingen af fodvorterne er sat i gang.